Inmiddels is het al een tijdje tropisch weer. Met temperaturen boven de 30 graden is het lastig om soms weer aan het werk te gaan. Speciaal voor onze medewerkers hebben wij daarom zes tips om gemotiveerd aan de slag te gaan, ondanks het warme weer.

  1. Houd je gordijnen overdag dicht

Zie jij ook overdag al die ramen openstaan in de huizen en kantoren? Niet doen! Juist het doortochten ’s nachts verlaagt de temperatuur. Overdag doe je de ramen en deuren dicht en sluit je alles zo goed mogelijk af met (rol)gordijnen. Op die manier kan de warmte en het zonlicht lastiger naar binnen. Dit scheelt al snel enkele graden in huis of op kantoor!

  • Plan vergaderingen in de ochtend

Heb je gesprekken of vergaderingen gepland staan? Verplaats deze naar de ochtend. Dan hebben jij en je collega’s waarschijnlijk nog de meeste energie. Door ’s ochtends te werken, spreek je af op het koelste moment van de dag. Aan de slag!

  • Draag katoenen kleding

Het dragen van shirts van katoen zorgt ervoor dat je kleding goed ademt. Dit is belangrijk, want zo kun je je warmte goed kwijt. Het dragen van synthetische stoffen zorgt er juist voor dat je warmte vasthoudt. Dus deze kun je beter vermijden.

  • Blijven drinken!

Het klinkt logisch, maar zonnesteken komen ieder jaar vaak voor. Zeker als je in de zon werkt, maar ook binnen op kantoor, is het belangrijk om zeer regelmatig je flesje water te pakken en deze te hervullen. Tip: zet ieder uur een alarm zodat je eraan herinnerd wordt te drinken. En beter geen koffie, want koffie onttrekt vocht.

  • Smeren

Zorg dat je altijd zonnebrand gebruikt met minimaal factor 30. Herhaal het smeren ieder uur om niet te verbranden. En werk je buiten? Dan is het zeker een aanrader om een zonnehoed te dragen.

  • Eet kleinere porties

Om je energieniveau hoog te houden, is het belangrijk om niet alleen goed te drinken, maar ook goed te eten. Door kleinere porties te eten, verdeel je je energie wat beter over de dag. Eet niet te veel eiwitten, maar focus op groenten en fruit.

En heb je het ondanks deze tips nog steeds erg warm? Wees gerust: vanaf eind deze week worden de temperaturen alweer lager en is de tropische warmte voorbij.