In tijden van corona is het vinden van een baan een grote opgave. Want niet alleen verdwijnen er veel vacatures, ook zijn er vaak tientallen andere mensen die solliciteren naar de overgebleven banen. Het is dus ontzettend belangrijk geworden om op te vallen. En hoe doe je dat? Precies, je maakt een video.

Wat is videosolliciteren?

Wanneer je solliciteert met een video, stel je jezelf voor. Je gebruikt dan dus geen cv (of niet alleen een cv), maar neemt een video op waarin je wat over jezelf vertelt. Of je interviewt jezelf. Je geeft in de video meer informatie dan op je cv. Je vertelt bijvoorbeeld iets over je eerdere werkervaring, of je deelt waarom je zo graag voor dit bedrijf wilt werken.

Wat is belangrijk bij videosolliciteren?

Je video is het eerste wat je potentiële werkgever ziet. Let er dus allereerst op dat je schone, passende kleding draagt. Wil je solliciteren voor een baan in een kledingwinkel? Dan is het belangrijk dat je moderne kleding draagt. Solliciteer je naar een kantoorbaan? Zorg dan voor een mooi gestreken overhemd. En zorg dat je een rechte houding hebt en dat je niet gebogen zit. Zorg voor een goede eerste indruk!

Hoe zorg ik dat mijn video een goede indruk geeft?

Zorg dat je de video niet te lang maakt. Eén of anderhalve minuut maximaal is een goede lengte. Voor een werkgever is het ook fijn om te zien dat je goed uit je woorden komt. Schrijf dus van tevoren de punten op die je wilt benoemen. En ben je klaar? Laat je video dan eerst zien aan een goede vriend of familielid. Zij willen je vast feedback geven zodat je video nóg beter wordt.

En maak je liever geen video? Dan hebben wij bij IFJ altijd wel een passende vacature waarvoor je géén video hoeft te maken. Solliciteer direct bij ons via werkenbij.ifj.nl